Verschil tussen film regisseur en producent

Als je veel over films weet en het produceren hiervan, dan is het ook belangrijk dat je het verschil weet tussen een filmregisseur en een producent. Als er over de filmregisseur wordt gesproken dan gaat het over de persoon die verantwoordelijk is voor de gehele uitvoering van een filmproject. We spreken dan ook wel eens over de maker van de film. De producent is er bij om de financiƫle kant van het proces in de gaten te houden.

Regisseur maakt films
Een film kan gemaakt worden in opdracht van bijvoorbeeld een filmproductiemaatschappij, ook een televisiebedrijf kan een opdracht geven of een filmregisseur wil zelf een film maken. Een regisseur werkt vaak samen met een filmproducent. De producent heeft de verantwoordelijkheid voor de productie van een bepaalde film, ook op financieel gebied zal de producent het een en ander in de gaten houden. Alle zaken rondom organisatorische aspecten en zakelijke aspecten zullen bij het maken van de film door de producent in de gaten worden gehouden. Ben je zelf benieuwd of je films kunt produceren? Dan kun je het heft in eigen hand nemen en kijken wat je leuk vindt, bijvoorbeeld regisseur zijn of liever producent?

Films kijken
Het maken van films kost veel tijd. Het is daarom belangrijk dat hier de tijd voor wordt genomen en dan hebben wij er plezier van. Veel films worden in de bioscoop gedraaid, sommige worden meteen op tv uitgezonden. Dit is afhankelijk van wie de aanvraag heeft gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>